Granin Akatemia vahvempi kotiluolassaan

Ykkösen nousukarsinnan ratkaiseva kolmas ottelu oli yhtä tiukka kuin kaksi ensimmäistäkin ja lopulta kotijoukkue GrIFK juhli niukkaa voittoa lukemin 32-29 (19-15). Kiffenin kannalta tämä tarkoitti sitä että hienon kauden pelannneet Mustat Hurmurit eivät saaneet palkintoa sarjavoitosta, nousua yritetään uudelleen ensi kaudella.

Joukkueiden tasaväkisyydestä kertto se että kaikki kolme ottelua olivat tavallaan kopioita toistaan, kotijoukkue repäiseen eron ja vieras kuroo sen kiinni. Paitsi ottelun loppuvaiheessa. Niin kävi torstainakin.  Ensimmäisellä jaksolla Grani johti parhaimmillaan viidellä maalilla, toisella jaksolla kahdeksalla maalilla. Mutta ilahduttavan runsaslukuisen vierasfanijoukon tuoma lisäenergia nosti Kiffenin mukaan taisteluun voitosta uudelleen ja uudelleen.

Tiukan ottelusarjan rasitus näkyi kuitenkin ratkaisupelissä useampana epäonnistumisena hyvissä maalipaikoissa ja helppoina harhasyöttöinä ja turhina pallonmenetyksinä. Kun vielä kotijoukkueen GrIFK:n liigajoukkueesta avuksi tulleet Fredrik von Troil (11 maalia) ja 12 torjuntaa tehnyt Niklas Zilliacus olivat mainiolla pelipäällä jäi nousu Ykkösdivisioonaan tällä kertaa haaveeksi.

Alexander von Numers kuudella maalillaan oli Kiffenin tehokkain, mutta maalivahtikaksikko Albert Georgs ja Alexander Schmidt pitivät Kiffeniä mukana pelissä kriittisillä hetkillä tehden yhteensä 22 torjuntaa.