Kiffen nousi I-divisioonaan!

Kiffen pelaa ensi kaudella miesten I-divisioonaa! Joukkue päihitti HK Pötsin 22-20 ratkaisevassa kolmannessa nousukarsintaottelussa tiistaina Myyrmäen urheilutalolla.

Kiffen vei trillerin nimiinsä

Ottelu alkoi Kiffenin osalta hermostuneesti. Kotijoukkue puolusti erittäin tiviisti, ja Alexander von Numers oli vahvasti kotijoukkueen erityisvartioinnissa. Kiffenin ensimmäinen maali nähtiinkin vasta 10 minuutin pelin jälkeen. Pötsi oli pahimmillaan kolmen maalin karkumatkalla, jota Kiffen kiri kiinni puoliajan loppua kohden. Tauolle siirryttiin kutkuttavassa 10-9-tilanteessa.

Toinen puoliaika oli pitkälti toisinto avausjaksosta. Pötsi vei jakson alkua ja johti taas useammalla maalilla. Erinomaisesti torjunut maalivahti Tomi Kurppa aiheutti Kiffen-kannattajille jo epätoivon tunteita. Kotijoukkue oli kuitenkin matkassa ilman vaihtopelaajia, mikä alkoi näkyä mitä pidemmälle puoliaika eteni. Vieraskannattajien raivokkaan tuen saattelemana Kiffen painoi väkisin rinnalle ja ohi. Joukkueen otti reppuselkäänsä etenkin viidesti osunut Alexander Nystén, joka tasoitti rankkarista 18-18:een, teki 18-19-johtomaalin ja naulasi taiston loppuhetkien 22-20-osumallaan. Todellinen jännitysnäytelmä päättyi kuin päättyikin mustapaitojen riemuun.

Joukkuehenki kaiken takana

Joukkueen pelaajista Christopher Weber totesi heti ottelun päätyttyä, että voitto tuli vaikeimman kautta.

– Tuntuu hyvältä. Olipahan peli! Tehtiin se hieman liian vaikeaksi itsellemme, mutta saatiinhan se sitten loppujen lopuksi hoidettua. Tämä oli meiltä periaatteessa kauhea peli, mutta huomasimme, että kun tsemppaamme loppuun asti, niin saamme tämän kyllä hoitumaan.

”Toffe” kiitteli paikalle saapunutta Kiffen-kannattajien laumaa, joka kannusti omiaan äänekkäästi etenkin toisella puoliajalla.

– Se auttaa ihan sikana! Siksi yritimmekin herättää yleisöä, aluksi oli kuin kirjastossa. Mutta heti kun yleisö alkoi tuulettaa, niin meilläkin oli ihan eri meininki.

Weber uskoo, että nousu oli pitkälti hyvän joukkuehengen ansiota.

– Eiköhän se ole yhdessä tekeminen. Meillä on todella hyvä fiilis tässä jengissä. Olemme kaikki hyviä frendejä ja aina hyvällä tuulella. Sillä tämä on rakennettu. Tämä oli toka kausi yhdessä, huomaa heti, että alkaa skulaa.

Nousujuhlien jatko-ohjelma ei ollut vielä täysin selvillä.

– Kyllä ainakin pukkarikaljat korkataan, mutta katsotaan nyt sitten. Arkipäivä. Emmeköhän me nyt kuitenkin jotenkin juhlita tätä!

Kiffenin nousu I-divisioonaan on merkittävä askel seuran käsipallon uuden tulemisen kannalta. Nousu oli lähellä jo viime kaudella, mutta silloin GrIFK Akademi oli niukasti parempi voitoin 2-1.

HC Kiffen kiittää kaikkia tukenaan olleita kaudesta 2023-2024 ja toivottaa tervetulleeksi niin miesten kuin naistenkin peleihin jälleen ensi kaudella!

Kiffeniläiset kannustivat omiaan.

Nousu ratkeaa.